HTML

Még mindig nehéz az élet

Magánvéleményem a világ dolgairól....Érzéseim...

Friss topikok

  • Nőci 01: @midnight coder: De, ígértek. Munkahelyeket, béremelést, szociális ellátásokat. Munkahely nincs és... (2014.11.26. 22:38) Ébred a magyar nép?!
  • Nőci 01: Sokan elmentek és most ébredtek rá, hogy rossz helyre tették az X-t. (2014.11.26. 22:06) Tüntessünk?

Címkék

2012.08.03. 06:24 Nőci 01

Basszuskulcs

Szia!

Már hallottam róla, most olvasom is, hogy a következő országgyűlési választásokon előzetes regisztrációhoz kötné a részvétel jogát a jelenlegi kormány.


"Eltilthatja a választástól távolmaradókat a következő voksolástól és akár fél évvel csökkentheti a korhatárt az ősszel benyújtandó választási eljárási törvényben a Fidesz - értesült az [origo]. A nagyobbik kormánypárt elnöksége a nagy vihart kavart előzetes feliratkozáson túl is több ponton változtatna a jelenlegi szabályokon. A külföldön dolgozó magyarok például - ha nem jönnek haza a választásra - a határon túliakhoz hasonlóan csak pártlistára szavazhatnának 2014-től, ahogy azok is, akik itthon, de lakóhelyüktől eltérő körzetben adnák le voksukat."




Még a régi Alkotmányban is rögzítve volt, hogy minden felnőtt, cselekvőképes állampolgárnak joga van részt venni a választásokon. A választójog teljes volt. Választhatott és választható volt. Igaz, 1949 után már csak azokra a jelöltekre lehetett szavazni, akiket a kommunista/szocialista párt állított. Igaz az is, hogy kötelező volt elmenni szavazni. Ahogy enyhült a diktatúra,már a Népfront is állíthatott jelölteket. Először majd 22 évesen mehettem szavazni - ősszel születtem. A faluban, ahol laktam, a Népfront jelöltje nyerte a választásokat.. Jött is a megrovás a megyei pártbizottságtól..A rendszerváltás után többen távol maradtak az urnáktól, mert nem érdekelte a politika vagy csak éltek azzal, hogy a választásokon való részvétel szabadságjog és nem kötelesség.

Most a kormány azzal érvel, hogy csökkenteni akarja a költségeket. Kérdem én, akkor mi a bánatnak küldték ki már másodszor a nemzeti konzultáció kérdőíveit?? Miért hozott egy csomó értelmetlen, költségeket növelő látszat intézkedést??

A másik gyöngyszem "Az autóbuszos személyszállítás szolgáltatási feltételeit szabályozó, kormányrendelet"

Miért is kell szabályozni? Azért, hogy tudd, nem demokráciában élsz. Valamikor, amikor még volt kalauz a buszon, akkor a kalauz mindig a kismamákat, kisgyermekekkel utazókat, fogyatékkal élőket hívta először az utasok közül. Utánuk következtek az elővételi jeggyel, és bérlettel utazók, majd távolság szerint a többi utas.

Igaz, ez még  a szocializmusban volt, de a rendszerváltás után is megmaradt a legtöbb helyen az alapvető udvariasság....

Most a kormány bünteti azokat, akik egy hónapra előre kifizetik az utazás költségeit, a fogyatékkal élőket és a kisgyermekeseket. Miért is??  Ha lenne elegendő olyan autóbusz, ami lehetővé tenné a fogyatékkal élők és a kisgyermekesek biztonságos utazását, talán még érteném is a rendelet erre vonatkozó részét, de így ugyan akkora marhaság, mint az, hogy, akik egy hónapra előre megveszik a bérletet, csak utolsónak szállhatnak fel, hiszen a tömegközlekedéssel foglalkozó cégeknek csak ők nyújtanak biztos bevételt.


Apropó! Árulja már el nekem valaki, hogy melyik kormánypárt-közeli politikusnak porosodott a raktárában több tonna égkék festék??? Tudod, ilyen színűek lesznek a BKV buszok..Bár ahogy elnézem, lehet, hogy a hajózásban érdekelt emberkét kellene keresni, akit eltanácsoltak a cégétől, mert féltek, hogy elsüllyednek a hajók a rossz minőségű festék miatt???



Tessék mondani, vannak még a törvényalkotók között normális, épeszű emberek??

Szólj hozzá!

Címkék:


A bejegyzés trackback címe:

https://csak1ember.blog.hu/api/trackback/id/tr634693347

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása